Är din hemsida redo för

GDPR?


 

GDPR den nya dataskyddsförordningen som ersätter personuppgiftslagen (PUL)

Den 25:e maj 2018 börjar den nya allmänna dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla och enligt de nya direktiven delar vi som webbyrå ansvaret med våra kunder att upprätta ett personuppgiftsbiträdesavtal som reglerar hanteringen av personuppgifter för er hemsida.

MEGAWEBB Nordic AB i håller på att ta fram ett avtal tillsammans med våra jurister som reglerar hanteringen av personuppgifter samt eventuella incidenter enligt den nya förordningen. Vi har även ett motsvarande avtal uppsatt med våra driftleverantörer för att säkerställa regleringen i alla led. Det betyder att ni som driftkunder med webbplatsen på våra servrar kommer att få ett komplett avtalsförslag inom kort.

 

Att tänka på när det gäller GDPR på webbplatser?

Du som ägare av hemsidan är skyldig att upprätta korrekta avtal med dina leverantörer för att reglera hanteringen av personuppgifter. Det kan exempelvis handla om inloggningar, medlemsregister och inskickade kontaktformulär. Man ska även ha handlingsplaner redo för ett antal potentiella incidenter, exempelvis dataläckor. I de fall man samlar in data så ska den personuppgiftsansvarige tydligt redogöra för syftet med att lagra dessa samt informera om hur man gör för att bli borttagen ur registret.

 
Straff för GDPR

Företag som bryter mot förordningens regler riskerar böter på 4% av sin omsättning, eller upp till 20 miljoner euro.

 

Vi GDPR säkrar er webbplats

Genom att välja oss som leverantör kan du vara trygg i vetskapen att vi har koll på hur du ska hantera den data som samlas in via er webbplats.
Vårat cms-verktyg gör det även lätt för er som e-handlare att rensa ut de personuppgifter som inte längre används och därav inte får sparas.

Har du frågor kring hur ni ska hantera informationen som fångas upp via er webbplats kan ni alltid kontakta oss för mer info.

Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan!

Vill du komma i kontakt med oss


Hantering av personuppgifter*
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies. Läs mer om cookies och vår integritetspolicy