Varför ska du ha en bra startsida?

2018-11-01 10:00:00

Alla förstår säkert att en hemsida är bra för ett företag då det är lätt marknadsföring och lätt för potentiella kunder att finna dina kontaktuppgifter och eventuella produkter eller tjänster. Men vad är det egentligen som gör att kunden skall stanna kvar på din hemsida när den hittat hit?

Du har kort tid på dig, från att kunden hittat din länk på en sökmotor eller på annat marknadsföringsvis. Du har ungefär Fem sekunder på dig att locka en helt ny potentiell kund till att antingen, stanna kvar på din hemsida, eller backa tillbaka och hitta någon konkurrent! Men, du har fördel, för när kunden väl är inne på din sida så kan du fånga kunden! Läs igenom denna guiden för att enkelt skapa en hemsida som får kunderna att stanna upp på just ditt företag!

Så, med denna vetskap, hur får vi då kunden att stanna kvar på dessa få sekunder? Jo det finns flera saker man bör tänka på, men framförallt, strukturen och designen! En ny kund vill ha ett proffesionellt bemötande och det skall vara lätt och enkelt att hitta vidare till det kunden söker! Stora bilder, flera större rubriker med intressant infromation som är kortfattad och lättläst, här följer ett exempel.

  • Bra rubrik på företagsnamn, lätt meny för att enkelt hitta vidare på sidan efter kunden är fångad.
  • Lättlästa stora rubriker där man direkt kan klicka vidare till i detta fallet företagets tjänster!
  • Kort men effektiv text med ett STORT erbjudande till höger vilket lockar målgruppen direkt när kunden kommer in på hemsidan.
  • Kunden har nu funnit hemsidan mer intressant och med tanke på den korta texten längre ner tar det inte långt tid för kunden att läsa även denna för att senare vara intresserad av att blicka vidare in på hemsidan!

 

Detta är de viktigaste bitarna för att få kunden att stanna på just din sida!

Lycka till med er hemsida och kontakta oss gärna vid frågor!

Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort!

Vill du komma i kontakt med oss


Hantering av personuppgifter*